Gemma Reig
Dra. Gemma Reig: Enginyera agrònoma i Doctor enginyer agrònom (2013) per la Universitat de Lleida. Ha treballat com a tècnic de suport en la investigació en el departament de Pomologia de l’Estació Experimental de Aula Dei – CSIC durant dos períodes diferents (1 octubre 2013 – 31 Març 2015 i 1 Abril 2017 – 27 Maig 2018). Entremeig d’aquests dos períodes, ha realitzat una estada postdoctoral de 2 anys (1 Abril 2015 – 31 Març 2017) al Hudson Valley Research Laboratory – Cornell University (Highland, New York), departament de Fructicultura, on la seva investigació va estar enfocada principalment en portaempelts, sistemes de formació, fisiopaties (cop de sol i bitter pit), varietats i qualitat del fruit del cultiu de pomera. Des del juny 2018 realitza tasques com a tècnic de suport al programa de millora de préssec, poma i pera de l’IRTA, i actualment també és responsable de la col·lecció de varietats comercials de presseguer de l’IRTA, investigadora principal de dos grups operatius i participa en un projecte europeu PRIMA. Compta amb 29 articles científics indexats a revistes llistades en el Science Citation Index (SCI), dels quals 7 són actes horticulturae, i 16 articles tècnics.
Joaquim Carbó
Joaquim Carbó Pericay és Enginyer Tècnic Agrícola i des de l'any 1984 dur a terme la seva activitat investigadora a l'Estació Experimental Agrícola Mas Badia. És responsable tècnic de les activitats que es desenvolupen en el marc del Programa de Fructicultura: avaluació de noves varietats i portaempelts, disseny i maneig sostenible de plantacions, bioreguladors i implementació de la qualitat de la fruita.
Jaume Lordan
Jaume Lordan Sanahuja, Investigador a l'IRTA des de Juny 2018. Prèviament investigador post-doctoral a la Universitat de Cornell (NY) (2015-2018), formant part del grup de fisiologia i tecnologia del cultiu. Actualment, està treballant a l'IRTA en el desenvolupament i l'avaluació de nous sistemes de formació per optimitzar la seva eficiència fisiològica, així com en el maneig de la càrrega i l'avaluació de noves varietats i peus de pomera.
Dolors Bosch
Dolors Bosch Serra és Doctora Enginyera Agrònoma per la Universitat de Lleida. Treballa a l’IRTA des de l’any 1991. Les seves línies de recerca es centren en estudis sobre la biologia, el comportament i els mètodes de control de plagues de fruiters, tant els mètodes basats en el productes químics com en l’ús de semioquímics o control biològic.
A partir dels resultats obtinguts en els diferents projectes de recerca en que ha participat és autora o coautora de publicacions en revistes científiques. També ha realitzat nombroses activitats de transferència i divulgació cap al sector, tant en jornades com en publicacions divulgatives.
Lucía Adriana Escudero-Colomar
Lucía Adriana Escudero-Colomar es Doctora Enginyera agrònoma per la Universitat Politècnica de València. Investigadora de l’IRTA des de 2003. Les seves principals línies de recerca se centren en el coneixement de la biologia i el comportament de certes plagues clau i en el desenvolupament de mètodes i/o estratègies per controlar-les, dirigides a l'obtenció de fruita sense residus de plaguicides.
En l’àmbit de la transferència de tecnologia, és coautora d’un llibre sobre les espècies de Phytoseiidae associades a conreus, d’una Guia tècnica Fruit.Net per a la producció de poma i d’una altra Guia tècnica sobre Halyomorpha halys. També és autora o coautora d’articles en la premsa especialitzada sobre diverses plagues i mètodes de control.
Felicidad de Herralde
Felicidad de Herralde Traveria és llicenciada en Biologia (1996) i doctora en Biologia (2000) per la Universitat de Barcelona. És investigadora en el programa de Fructicultura de l’IRTA i està especialitzada en l’estudi de les respostes ecofisiològiques de les plantes a l’ambient, especialment al estrès hídric. Entre les espècies estudiades ha treballat amb els principals cultius llenyosos de l’àrea mediterrània: vinya, olivera i ametller, així com amb espècies forestals (alzina, pi, roure), ornamentals i també hortícoles. El seu camp de recerca actual se centra en l’estudi de la vulnerabilitat al canvi global i de les estratègies d’adaptació al canvi climàtic de la viticultura mediterrània, fent especial èmfasi en el cicle de l’aigua, des de la vinya i la seva àrea de cultiu fins el metabolisme secundari del raïm, passant per l’absorció radicular, el transport d’aigua, la transpiració i l’eficiència en l’ús de l’aigua. En l’actualitat és presidenta del Grupo de Viticultura de la SECH.
Miquel Peris
Miquel Peris Giner és Enginyer Agrònom per la Universitat de Lleida (1997) i des de l’any 2005 treballa com a especialista en fructicultura a l’IRTA.
La seva activitat principal ha estat l’assessorament en el control de plagues i malalties, elecció de material vegetal, esporga i formació d'arbres, reg i nutrició en fruita dolça. Ha treballat també en investigació i experimentació en producció fructícola, incloent l’execució d'assajos GLP (Bones Pràctiques de Laboratori) i en diversos projectes d’investigació i assessorament nacionals i internacionals .
Xavier Miarnau
Xavier Miarnau, Doctor Enginyer Agrònom en Producció Vegetal, que treballa des de 2007 a l’Estació experimental de Lleida en el Programa de fructicultura de l’IRTA. La seva tasca es desenvolupa principalment com a especialista en el cultiu de l’ametller, tant en material vegetal com en tecnologia del cultiu. Actualment és el coordinador de fruita seca a l’IRTA.
Ha participat i participa en projectes de I+D+I tant a nivell espanyol (INIA i MICIN), europeu (FP7) i també internacional.
És autor de nombrosos articles científics i de divulgació, participant activament en la transferència tecnològica al sector, mitjançant la realització de nombroses jornades i conferencies, així, com la coordinació i execució de contractes en l’àmbit privat i públic.
Estanis Torres
Estanis Torres és Doctor Enginyer Agrònom amb Màster en Investigació en Sistemes de Producció Agroalimentària per la Universitat de Lleida. Des del 2006 treballa a l'IRTA com a investigador especialista en el Programa de Fructicultura. Els seus principals àmbits d'investigació són l’ús de la tecnologia VIS-NIR en les diferents etapes del cultiu, la fertilització i resposta de les plantes a l’estrès abiòtic, el desenvolupament d'estratègies per a la predicció i mitigació de fisiopaties, la regulació de la carga, i la millora de la qualitat dels fruits. Ha participat en nombrosos projectes d'investigació i realitzat ponències i comunicacions en congressos nacionals i internacionals, i és autor de més de 40 articles en revistes tècniques de divulgació i científiques d’impacte internacional.