Competim plegats!

Sobre l'activitat

Descobreix el nou espai d'innovació disruptiva de la indústria alimentària

L’Àrea d’Indústries Alimentàries de l’IRTA de Monells treballa amb i pel sector agroalimentari que ha de respondre a les demandes i necessitats d’un mercat condicionat per consumidors cada vegada més informats i empoderats, conscienciats amb la salut, compromesos amb el medi ambient i les implicacions socioeconòmiques del sistema alimentari.

El sector agroalimentari està experimentant una ràpida transformació, on la recerca i la innovació són elements clau per generar coneixement i abordar la producció d’aliments sostenibles, saludables i d’alta qualitat, al mateix temps aquesta transformació ha d’afavorir la competitivitat en el sector.

Gràcies al projecte “PECT, Girona Alimentació Sostenible”, l’Àrea d’Indústries Alimentàries de l’IRTA acaba de finalitzar la transformació d’unes infraestructures que ajudaran, per a una banda a fer recerca i per l’altra a impulsar la innovació en el sector alimentari posant a disposició el nou model d’innovació sostenible en aliments de qualitat (ISAQ).

Català
Preu: Gratuïta
24/10/2023
09:30h - 13:30h
Places limitades
Monells

Ponents

left button
right button

Brigitte Martínez

Coordinadora del curs

Brigitte Martinez és Enginyera Tècnica Agrícola (2001) per la Universitat de Vic i la Universitat Politècnica de Catalunya, Llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments per la Universitat de Girona (2005) i Màster Oficial en Nutrició Humana i Qualitat dels Aliments per la Universitat de les Illes Balears (2010). Especialista en l’aplicació i millora dels tractaments tèrmics discontinus sobre diferents matrius alimentàries, millorant la seva vida útil i qualitat sensorial. A més, ha treballat en l’aplicació de noves tecnologies de conservació (microones, alta pressió i radiofreqüències) per augmentar la vida útil millorant la seva qualitat organolèptica, obtenint així nous productes i/o nous processos adaptats a les demandes del consumidor. Té àmplia experiència en activitats de recerca contractual amb empreses del sector alimentari i en activitats de difusió de l’àrea de tecnologia dels aliments. Actualment està coordinant l’International Course in Dry Cured Meat Products, el Curs internacional en tecnologia de productes carnis, i forma part del Comitè Organitzador Local de l’ICoMST 2025 (International Congress of Meat Science and Technology).

Horari

9.30 h Cafè de benvinguda i acreditacions
10.00 h Presentació de la Jornada i les infraestructures de l’AIA
10.30 h Experiències col·laboratives d’èxit
12.15 h Racons de la innovació
13.30 h Aperitiu de cloenda

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

IRTA - Auditorium edifici B. Finca Camps i Armet, s/n 17164 Monells
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down