Paolo Trevisi és des de 2014 professor associat de ramaderia al Departament de Ciències Agrícoles i dels Aliments (Universitat de Bolonya, Itàlia). La seva recerca es va centrar a estudiar els mecanismes implicats en la maduració de l'intestí durant les fases de lactància i deslletament per augmentar la robustesa dels porcs davant les infeccions, així com intervencions nutricionals i dietètiques alternatives al ZnO i els antibiòtics per reduir la diarrea post-deslletament. Paolo Trevisi va presidir l'Acció COST FA1401 sobre els factors que afecten la microbiota intestinal dels porcs i és soci dels projectes ROADMAP i CIRCLES de la UE Horizon2020 en curs, així com soci de l'Acció MSC MonoGutHealth. Des del 2017 és membre de la Comissió d'Estudis sobre Porcs de l'EAAP (Federació Europea de Ciència Animal) i és editor associat de monogàstric per a la revista italiana de ciència animal i membre del consell editorial de la revista Journal of Animal Science and Biotechnology. És nomenat expert nacional en animals de bestiar per definir el document conceptual "Iniciativa italiana del microbioma per a la millora de la salut humana i la producció agroalimentària". Fins a l'actualitat és autor de més de 100 articles revisats per parells i dirigeix el “LABORATORI DE NUTRICIÓ I ALIMENTACIÓ ANIMAL PER A LA SOSTENIBILITAT I LA RESILIÈNCIA DEL RAMADER