XIX Jornada Intercomarcal sobre cultius herbacis

Sobre l'activitat

La gestió dels conreus herbacis esdevé cada vegada més un repte per al sector amb l’objectiu de millorar la sostenibilitat de les explotacions. En aquesta jornada es presentaran els resultats de la recerca que s’està realitzant amb el material vegetal de blat i ordi, i s’abordaran aspectes tecnològics i innovacions referents a la fertilitat del sòl, la sanitat i l’agronomia dels cultius extensius d’hivern.

Part de la informació que es presenta en aquesta jornada s’ha obtingut amb l’ajut del grup operatiu “Agricultura de precisió per la millora de la producció i qualitat del cereal d'hivern i la seva sostenibilitat” (Operació 16.01.01 de Cooperació per la innovació del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020) i de l’activitat demostrativa “Millora de pràctiques agronòmiques en el conreu del pèsol proteaginós” (Operació 01.02.01 de Transferència Tecnològica del PDR de Catalunya 2014-2020).

Català
Preu: Gratuït
03/05/2022 - 03/05/2022
09:00h - 13:00h
Places limitades
Fornells de la Selva

Ponents

left button
right button

Joan Serra

Joan Serra Gironella. Investigador – especialista de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) del Programa de Conreus Extensius Sostenibles, amb seu a l’Estació Experimental Agrícola Mas Badia. Durant més de 30 anys ha desenvolupat la seva activitat a l’Àrea de Conreus Extensius de la Fundació Mas Badia, centre consorciat a l’IRTA, fins la seva incorporació a l’institut el gener de 2020. Ha centrat la seva activitat en l’avaluació de material vegetal, protecció fitosanitària, qualitat, etc. en cereals d’hivern, blat de moro, proteaginoses, colza i farratges. Té un elevat nombre de publicacions en revistes de divulgació, una àmplia experiència en l’organització d’activitats de transferència (jornades, cursos, etc.) i també en la realització d’experimentació contractada amb empreses del sector.

Horari

9.30 h Inscripcions
10.00 h Presentació de la jornada
10.15 h Visita a les estacions: • Estació 1. Varietats comercials d’ordi d’hivern Sr. Josep Anton Betbesé, IRTA Cultius Extensius Sostenibles. Sr. Ezequiel Arqué, IRTA Cultius Extensius Sostenibles. • Estació 2. Varietats comercials de blat tou d’hivern Sra. Roser Sayeras, IRTA Cultius Extensius Sostenibles. Sr. Jordi Doltra, IRTA Cultius Extensius Sostenibles. • Estació 3. Genealogia i tipus de blats Sr. Joan Serra, IRTA Cultius Extensius Sostenibles. Sra. Sònia Gil, IRTA Cultius Extensius Sostenibles.
11.15 h Pausa - cafè
11.45 h Visita a les estacions: • Estació 4. Definició de mapes de fertilitat del sòl Sra. Judit Vallverdú, IRTA Cultius Extensius Sostenibles. Sr. Francesc Domingo, IRTA Cultius Extensius Sostenibles. • Estació 5. Bioestimulants i protecció fungicida Sr. Joan Fañé, IRTA Cultius Extensius Sostenibles. Sr. Marc Nicolàs, Cooperativa Agrícola Banyoles. • Estació 6. Agronomia del pèsol proteaginós Sra. Cristina Trujillo, ADV Conreus Herbacis Sostenibles. Sr. Miquel Badosa, Glumaagro.
12.45 h Finalització de la jornada

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

Fornells de la Selva.  Ubicació finca: https://goo.gl/maps/CC4gE9mH3ZNygL1J8
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down