Pràctiques agronòmiques innovadores en colza

Sobre l'activitat

El cultiu de la colza esdevé, cada vegada més, un repte per al sector amb l’objectiu de millorar la sostenibilitat de les explotacions. En aquesta jornada es presentaran els resultats de la recerca que s’està realitzant amb el material vegetal de colza, i s’abordaran aspectes tecnològics i innovadors referents a l’agronomia del cultiu i el control de plagues.
Part de la informació que es presenta en aquesta jornada s’ha obtingut amb l’ajut del grup operatiu “Introducció de pràctiques agronòmiques innovadores en el conreu de la colza d’hivern (brassica napus l.) per augmentar la producció i la qualitat - PROCOLZA” (Operació 16.01.01 de Cooperació per la innovació del Programa de Desenvolupament Rural de
Catalunya 2014-2020).

Català
Preu: Gratuïta
19/04/2023 - 19/04/2023
09:45h - 12:00h
Places limitades
Fornells de la Selva

Ponents

left button
right button

Joan Serra

Joan Serra Gironella. Investigador – especialista de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) del Programa de Conreus Extensius Sostenibles, amb seu a l’Estació Experimental Agrícola Mas Badia. Durant més de 30 anys ha desenvolupat la seva activitat a l’Àrea de Conreus Extensius de la Fundació Mas Badia, centre consorciat a l’IRTA, fins la seva incorporació a l’institut el gener de 2020. Ha centrat la seva activitat en l’avaluació de material vegetal, protecció fitosanitària, qualitat, etc. en cereals d’hivern, blat de moro, proteaginoses, colza i farratges. Té un elevat nombre de publicacions en revistes de divulgació, una àmplia experiència en l’organització d’activitats de transferència (jornades, cursos, etc.) i també en la realització d’experimentació contractada amb empreses del sector.

Horari

9.45 h Inscripcions i recepció dels assistents
10.00 h Visita parcel·la experimental
Material vegetal: Varietats convencionals. Varietats de colza Clearfield®. Varietats de colza alt oleique. Varietats de colza erúciques.
Marc de plantació i densitat de sembra. Arquitectura de la planta. Sensibilitat de la colza als residus de sulfonilureas.
Plagues de la colza: Reconeixement de plagues. Control biològic de pugó amb sírfids. Ús del material vegetal per reduir els danys de meligetes.
12.00 h Finalització de la jornada

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

Fornells de la Selva
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down