Jornada sobre blat de moro farratger en cultiu ecològic

Sobre l'activitat

La millora de la producció i la qualitat dels farratges d’estiu, en particular el blat de moro farratger, és un objectiu comú de totes les explotacions de vaques de llet ecològiques. Entre els principals reptes hi ha l’augment de la producció de farratges amb un major contingut en proteïna, la simplificació de les tècniques de conreu, la millora del control de les herbes, etc. per avançar cap a una major sostenibilitat.
Part de la informació que es presenta en aquesta jornada s’ha obtingut amb l’ajut del grup operatiu “Millora de l’autonomia alimentària de les explotacions de vaques de llet ecològiques amb l’increment del contingut en proteïna dels farratges (FARECOproteïna)” (Operació 16.01.01 de Cooperació per la innovació del PDR de Catalunya 2014-2020), de l’activitat de demostració “Implementació de sistemes de desherbatge innovadors per reduir l’ús d’herbicides en cultius extensius (INNODES)” (Operació 01.02.01 de Transferència Tecnològica del PDR de Catalunya 2014-2020) i del projecte “Avaluació de la sotasembra de farratges d’hivern en blat de moro per a la millora de la producció farratgera ecològica” (Ajuts per incentivar la recerca aplicada en matèria de producció agroalimentària ecològica).

Català
Preu: Gratuït
08/09/2022 - 08/09/2022
09:30h - 12:15h
Places limitades
Vall d'en Bas

Ponents

left button
right button

Joan Serra

Joan Serra Gironella. Investigador – especialista de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) del Programa de Conreus Extensius Sostenibles, amb seu a l’Estació Experimental Agrícola Mas Badia. Durant més de 30 anys ha desenvolupat la seva activitat a l’Àrea de Conreus Extensius de la Fundació Mas Badia, centre consorciat a l’IRTA, fins la seva incorporació a l’institut el gener de 2020. Ha centrat la seva activitat en l’avaluació de material vegetal, protecció fitosanitària, qualitat, etc. en cereals d’hivern, blat de moro, proteaginoses, colza i farratges. Té un elevat nombre de publicacions en revistes de divulgació, una àmplia experiència en l’organització d’activitats de transferència (jornades, cursos, etc.) i també en la realització d’experimentació contractada amb empreses del sector.

Horari

9.30 h Validació d’inscripcions
9.55 h Presentació de la jornada
10.00 h L’associació del blat de moro i lleguminoses per incrementar el contingut en proteïna del farratge. Sr. Joan Serra, programa de Cultius extensius sostenibles de l’IRTA.
10.20 h La sotasembra d’espècies farratgeres en el blat de moro per a farratge. Sr. Jordi Doltra, programa de Cultius extensius sostenibles de l’IRTA.
10.40 h El desherbatge mecànic del blat de moro amb binadores de precisió. Sr. Joan Fañé, programa de Cultius extensius sostenibles de l’IRTA.
11.00 h Pausa
11.30 h Visites a camp • Parcel·les desherbades amb binadores de precisió. Sr. Albert Puigdemont, Mas la Coromina. • Associació de blat de moro amb lleguminoses per a farratge. Sra. Roser Sayeras, programa de Cultius extensius sostenibles de l’IRTA.
12.15 h Cloenda de la jornada

Organitza

Comparteix

Lloc de realització

Mas la Coromina 17176 Joanetes (Vall d’en Bas)
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down