Identificació i descripció de lesions en vísceres de porcí

Sobre l'activitat

Properament s'obriran les inscripcions

El curs té com a objectiu general aprofundir en els coneixements de patologia dels animals d’abastament sacrificats als escorxadors i harmonitzar els criteris d’actuació en les inspeccions de la carn fresca:

  • Conèixer les principals característiques o especificitats del porcí relacionades amb la patologia o anormalitat.
  • Proporcionar elements i criteris pràctics amb exemples reals per tal d’identificar correctament les carns no aptes per al consum humà durant les inspeccions.
  • Fixar criteris científics i donar elements i eines de treball per arribar a dictaminar l’aptitud de les carns de manera adequada als escorxadors
Català
Preu: Gratuït
17/07/2020
09:00h - 11:00h
Places limitades
En línia

Ponents

left button
right button

Enric Vidal

Dr. Enric Vidal, Llic. en Veterinària (Barcelona 1977). Va acabar els seus estudis de veterinària a la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 2000 i va llegir la seva tesi doctoral sobre l'estudi de la patogènia de l'EEB en el sistema nerviós central en la mateixa facultat l'any 2006. Des de l'any 2002 és responsable del laboratori PRIOCAT (laboratori de referència en malalties priòniques animals de Catalunya) situat a l'IRTA-CReSA (Centre de recerca en Sanitat Animal) on, a més, desenvolupa una línia de recerca en neuropatologia de les EETs. Des de l'any 2007 gestiona el Servei de suport a escorxadors (SESC) per encàrrec del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya (www.cresa.cat/blogs/sesc). Es tracta d'un servei per ajudar els inspectors veterinaris oficials a obtenir un diagnòstic definitiu de les troballes d'escorxador. També participa en el diagnòstic anatomopatològic del pla de vigilància i eradicació de la tuberculosi.

Horari

09.00 h Presentació de la jornada Sr. Enric Vidal, investigador del programa Sanitat Animal IRTA- CReSA i Sra. Eva Tolosa, Departament de Salut Pública de Catalunya.
09.30 h Casos de COVID19 en escorxadors i sales de desfer Sr. Quim Segalés, investigador del programa Sanitat Animal IRTA- CReSA
10.00 h Identificació i descripció de lesions habituals en el bestiar porcí Sr. Quim Segalés, investigador del programa Sanitat Animal IRTA- CReSA i Sr. Enric Vidal investigador del programa Sanitat Animal IRTA- CReSA
10.45 h Pausa
11.00 h Discussió dels casos del SESC en el bestiar porcí Sr. Quim Segalés, investigador del programa Sanitat Animal IRTA- CReSA i Sr. Enric Vidal investigador del programa Sanitat Animal IRTA- CReSA
13:00 Cloenda de la jornada

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

Jornada tècnica en línia
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down