Contaminació per micotoxines en blat de moro

Sobre l'activitat

La contaminació per micotoxines és una de les principals limitacions de les produccions de blat de moro, que pot limitar la seva acceptació per la fabricació de pinsos, principalment pel bestiar porcí. Les més importants a Catalunya són les fumonisines, el DON, la ZEA, etc.
Per disminuir el risc d’aquestes contaminacions cal utilitzar el material vegetal més tolerant i portar a terme determinades pràctiques agronòmiques.
La informació que es presentarà en aquesta jornada s’ha obtingut en el marc dels projecte ‘Pràctiques agronòmiques per a la disminució del contingut en micotoxines en blat demoro per a gra’ (AGROMIC), finançat a través dels ajuts a les activitats de demostració de l’Operació 01.02.01 de Transferència Tecnològica del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020

Català
Preu: Gratuïta
02/09/2020
11:00h - 12:00h
Places limitades
En línia

Ponents

left button
right button

Joan Serra

Joan Serra Gironella. Investigador – especialista de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) del Programa de Conreus Extensius Sostenibles, amb seu a l’Estació Experimental Agrícola Mas Badia. Durant més de 30 anys ha desenvolupat la seva activitat a l’Àrea de Conreus Extensius de la Fundació Mas Badia, centre consorciat a l’IRTA, fins la seva incorporació a l’institut el gener de 2020. Ha centrat la seva activitat en l’avaluació de material vegetal, protecció fitosanitària, qualitat, etc. en cereals d’hivern, blat de moro, proteaginoses, colza i farratges. Té un elevat nombre de publicacions en revistes de divulgació, una àmplia experiència en l’organització d’activitats de transferència (jornades, cursos, etc.) i també en la realització d’experimentació contractada amb empreses del sector.

Horari

11.00 h Benvinguda i presentació de la jornada
11.05 h La producció de pinso per a l’alimentació del porcí, davant el repte de la contaminació en micotoxines del blat de moro Sr. Xavier Solanes Tauler, ESPORC.
11.15 h Els principals fongs productors de micotoxines en blat de moro a camp. Sra. Roser Sayeras Oliveras, Programa Cultius Extensius Sostenibles - IRTA.
11.25 h Tolerància de les varietats de blat de moro a la contaminació per fumonisines. Sr. Joan Serra Gironella, Programa Cultius Extensius Sostenibles - IRTA.
11.35 h Pràctiques culturals que permeten disminuir el contingut en micotoxines de les produccions de blat de moro. Sr. Joan Serra Gironella, Programa Cultius Extensius Sostenibles - IRTA
11.45 h Precs i preguntes
12.00 h Cloenda
 

Comparteix

Lloc de realització

Jornada en línia
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down